Dry needling

Denna kurs är fördelad på två tillfällen med 2 dagar respektive 1 dag vilket ger dig som terapeut/vårdgivare färdigheter att på ett patientsäkert sätt använda denna intramuskulära behandlingsform. I dry needling används traditionella akupunkturnålar men metoden får anses som en skolmedicinsk metod där ingen hänsyn tas till den traditionella kinesiska medicinen. Behandlingen är en effektiv intramuskulär metod och ett utmärkt komplement till andra behandlingsmetoder för smärtlindring och inaktivering av myofasciella triggerpunkter.

Kursinnehåll

Kursen har vi medvetet valt att göra lite längre för att på så vis vara både en grundkurs men även tillägg avancerade tekniker. På kursen tas bland annat följande:

  • fysiologiska effekter av dry needling
  • indikationer för behandling
  • kontraindikationer
  • hygien
  • kliniskt resonemang

I den praktiska delen som kursen har störst tonvikt kring handlar det ytanantomi och nålstickstekniker.

Utbildningsmaterialet

I kursavgiften ingår ett nytt skräddarsytt utbildningsmaterial i fyrfärg. Materialet är en sammanställning litteratur som finns inom området.

Förkunskaper

En bra bakgrund för att tillgodogöra sig kursen är fysioterapeut, naprapat, kiropraktor eller osteopat. Studerande på dessa yrken som läst anatomi och fysiologi är också välkomna att gå kursen. Men även kroppsterapeuter med medicinsk utbildning såsom massageterapeut kan gå kursen. Du behöver vara relativt duktig på den topografiska anatomi och palpation av muskelspänningar och triggerpunkter.

Omfattning, examination och intyg

Kursen omfattar omkring 20 lärarledda timmar fördelade på tre tillfällen bestående av vardera två kursdagar. Detta upplägg av kursen ger dig även tid för reflektion och tillfälle att prova dry needling på patienter. Det sker ingen skriftlig eller muntlig examination. Intyg erhålles efter avslutad kurs.

Mer information om kursmål och kursschema hitta du här.

Kursdagar 2020

Torsdag den 7 maj klockan 9.00 – 16.00 & Fredagen 8 maj klockan 9.00 – 16.00.

Söndag 6 september klockan 9.00 – 16.00

Vi håller en timmes lunch någon gång mitt under dagen. Sluttiden vid 16.00 är cirkatid där vi aldrig håller på längre än det men kan däremot sluta tidigare.

Kursdagar 2020 fulltecknad

Lördag den 8 februari klockan 9.00 – 16.00 & Söndag 9 februari klockan 9.00 – 16.00.

Söndagen den 19 april klockan 9.00 – 16.00

Vi håller en timmes lunch någon gång mitt under dagen. Sluttiden vid 16.00 är cirkatid där vi aldrig håller på längre än det men kan däremot sluta tidigare.

Kurslokal och lärare

Utbildningslokalen är belägen centralt i Malmö. Kurslokalen har kombinerad teorirum och praktiksal med britsar för färdighetsträning. I närheten finns caféer, restauranger, snabbmatställe och livsmedelsbutiker. Vi har valt att vara två lärare för maximalt 8 kursdeltagare för att ge bästa möjliga vägledning. Det innebär att det inte är möjligt att jämföra denna kurs i Dry Needling medan en del konkurrerande kurser där en lärare kan vägleda ett 20 tal kursdeltagare.

Lärare och kursarrangörer är sjukgymnast David Aston och Jörgen Johansson som är medicinsk massageterapeut. Läs mer om oss här.

Dry needling kan ske med en eller ibland flera nålar för smärtlindring.

Kursavgift och anmälan

I kursavgiften om 5950 SEK (inklusive 25 % moms) ingår allt förbrukningsmaterial och kurskompendier. Kaffe och te bjuds på. Antalet deltagare är begränsat till 8 . Mejla oss om du har frågor eller vill anmäla dig till kursen. Kontaktuppgifter finner du under länken kontakt.

Anmälan sker enkelt genom att mejla oss att du är intresserad av delta i kursen i Dry Needling i Malmö. Läs mer om anmälningsvillkoren.