Var femte svensk har ett gymkort

Enligt en artikel i Östra Småland har 20 procent i Sverige ett gymkort. Gymbranschen växer fortfarande men Nordic Wellness grundare anser att en viss mättnad sker. Troligen kan det slå mot gym som inte ingår i en större kedja. En intressant fråga är hur många nyttjar sitt gymkort regelbundet, låt säga, minst ett gympass per vecka.

Min egen erfarenhet från gymbranschen har visat att följsamhet för regelbunden träning är låg och på 1990-talet och framtill 2010 när jag själv arbetat på olika gym har mer än hälften av gymmedlemmarna slutat träna innan medlemskapet löpt ut. I några fall finns naturliga förklaringar med flytt eller sjukdom men i många fall har det nog handlat om bristande motivation.

David Aston
Leg. Sjukgymnast

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *