Uthållighetsträning reducerar depression

Träning har effekter på mer än bara fysiska funktioner. En systematisk litteraturgranskning och metaanalys av 11 studier med 455 deltagare publicerad i Depression and Anxiety ( October 18, 2018). Författarna drar slutsatsen att 45 minuters måttlig uthållighetsträning tre gånger i veckan i lite mer än 3 månader har en stor antidepressiv effekt jämställd med läkemedelsbehandling.

Referens
Ioannis D. Morres, Antonis Hatzigeorgiadis, Afroditi Stathi, Nikos Comoutos, Chantal Arpin‐Cribbie, Charalampos Krommidas, Yannis Theodorakis. ”Aerobic Exercise for Adult Patients with Major Depressive Disorder in Mental Health Services: A Systematic Review and Meta‐Analysis.” Depression and Anxiety (First published: October 18, 2018) DOI: 10.1002/da.22842

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *